“Att dansa är att lära känna sig själv, bli medveten om sin kropp och växa som människa. Det är en utmaning att våga släppa loss och ge sig hän. Dansen får dig att tänka till, men också att glömma och bara njuta.” – Maria Forsman

MalmöDansCenter (förkortning MDC) grundades av Maria Forsmanskolans ägare och konstnärliga ledare.

MDC ser som sin främsta uppgift att förmedla kraften, passionen och glädjen i dansens alla former.

MDC skapar, sprider och genomsyras av en konstnärlig, trivsam, öppen och internationell atmosfär där vi lägger stor vikt vid personlig omsorg, kvalité och utveckling.

Vårt mål är och har varit under 15 år att sprida den glädje som finns inneboende hos dansen, att väcka individens lust att lära och utvecklas samt föra dansens traditioner vidare.

Vi har ett fast dansutbud på schemat där även bl.a. fitness och yoga klasser ingår. Vårt utbud bygger på en stark grund i tidlös anda och alltid kryddat med kreativitet och nutida inspiration.

Allt detta för att du ska känna dig välkommen att dansa av hela ditt hjärtas lust!

MDC har klasser för dig som är nybörjare, hobbydansare, på väg till proffessionell nivå eller har dansen som ditt yrke. Vi håller högsta möjliga standard på lärare och vår ambition är att erbjuda varje elev på sin nivå ett möte med dansen fyllt av glädje, passion och som möjliggör individuell utveckling.

Vi har öppet året om där året är indelat i tre årstider/säsonger. Vår, Sommar och Höst.

Istället för kurser erbjuder vi ett betalningssystem som består av olika klippkort/Vip-kort, där du ges frihet och möjlighet att själv skräddarsy din dansträning varje dag, vecka, månad eller säsong och året runt!

Alla klasser är öppna för “Drop-In” för den som är på genomresa eller vill prova på en klass. Vi har valt att lägga upp undervisningen så att du får en kvalitativ klass oavsett när på året eller säsongen du börjar och vilken nivå eller stil du än väljer. På de dansklasser där man jobbar med koreografier byter vi koreografi efter 3 gånger. På detta sätt behöver du aldrig oroa dig för att inte “hänga med” om du varit sjuk eller borta.

Behöver du råd eller tips så finns vi här för vägledning.

MalmöDansCenter drivs i en ideell föreningsform och är medlem i förbundet Aktiv Ungdom samt Malmö Fritid. Medlem blir du när du betalat medlemsavgiften och är då olycksfallsförsäkrad.

Här råder ingen tävlan, bara strävan…

MDC`s öppna atmosfär välkomnar dig att börja dansa närsomhelst!

Det är vår fasta övertygelse att det finns en “dansare” inom oss alla!

Hjärtligt Välkommen! Most Welcome! Bienvenidos!