Salsa/Latin

Klassen startar med uppmjukning, isolations och inlärning av de olika grundstegen i främst den cubanska salsa stilen, men också med inslag av andra salsastilar. Vi lär oss olika grundsteg och turer i par samt övar på en liten koreografi varje gång. Vi lägger stor tonvikt vid att känna rytmen i musiken tillsammans med fotarbetet och strävar efter att känna glädjen och närvaron tillsammans i samklang och samdans:)

 

Bugg

Bugg är en svensk pardans som är en av de vanligaste sällskapsdanserna i Sverige. Länge dansades buggen mest till dansbandsmusik, men numera buggar man även till annan populärmusik. På klasserna får paren lära sig att föra/följa i olika snurrar och turer, först i en fast ordningsföljd för inlärningen och sedan får paren använda dem och improvisera fritt till passande musik.

 

Sällskapsdans  

På sällskapsdansen lär du dig grunderna i och turer från de vanligaste sällskapsdanserna såsom foxtrot, vals och  bugg. Dessa är tidlösa danser som förr eller senare dyker upp i livet och som, med all slags dans, ger ett ökat självförtroende på dansgolvet när du känner dig hemma i dansen. Här tar vi nu endast emot privata grupper eller ger enskilda privata lektioner. Maila eller ring direkt för bokning.

 

Latin Ballroom

På Latin Ballroom klassen lär vi oss  jive, cha cha, rumba och samba. Vi mjukar upp med grundsteg och tekniska övningar i respektive stil. Sedan fokuserar den som för och den som följer var för sig på sina steg och därefter i par för att känna rytmen tillsammans i samklang och samdans :)

Lärare på klasserna är Maria Forsman som startade sin danskarriär med pardans/tävlingsdans i början på 70-talet med ett resultat som flerfaldig svensk juniormästarinna i Latin och Standard danser.